10 Search results

For the term "колин хувер".

„Ова започнува со нас“ – Колин Хувер

Лили и нејзиниот поранешен сопруг Рајл најпосле успеваат да фатат ред со заедничкото одгледување на нивната ќерка, кога таа ненадејно го среќава Атлас, нејзината прва љубов. Пресреќна е што најпосле времето е на нивна...

„Само пријатели“ – Колин Хувер

По неочекуваната смрт на нејзиниот татко, 18-годишната Лајкен е принудена да биде столбот на семејството и потпора за нејзината мајка и помладиот брат. Однадвор, таа изгледа цврста и своеглава, но одвнатре губи надеж.Во нејзиниот...

„Сите твои совршености“ – Колин Хувер

Грахам и Квин се запознаваат на невообичаен начин – нејзиниот вереник и неговата девојка веќе извесно време се љубовници, а во тој момент ги начекуваат заедно во кревет. И двајцата решаваат да стават крај...

Топ 3 книги од Колин Хувер

Колин Хувер е писателка која најчесто пишува young adult книги, какви што јас за волја на вистината одбегнувам, затоа што мислам дека веќе одамна ги надраснав. Сепак, има неколку нејзини книги кои се издвојуваат...

Последните наслови на книги кои ги купив

Одамна не сум објавила на блогов со кои книги сум се подновила, а една од причините е поради тоа што вообичаено не правам голем шопинг на книги, туку континуирано купувам по една или максимум...

Имиња на ликовите – колку се важни за една книга?

Досега на мојов блог имам пишувано за тоа како се прави изборот на наслови и корици на книгите, а овојпат инспирирана од последната книга која ја прочитав, решив вниманието да го свртам кон изборот...

Дали и колку авторите влијаат врз изборот на корици на нивните книги?

Колку и да се трудиме да не ги судиме книгите по нивните корици, факт е дека во океаните од најразлични книги, корицата е онаа која најмногу ѝ помага на една книга да се издвои...

Најдобрите 20 книги за 2019-та според корисниците на Goodreads

Традиционално секоја година читателите на Goodreads гласаат за омилените книги во вкупно 20 категории меѓу кои најдобар трилер, мистерија, романса, фантазија, автобиографија и уште многу други категории. Од 15 понудени книги во секоја категорија,...