7 Search results

For the term "лусинда рајли".

„Сестрата создадена од бура“ – Лусинда Рајли

„Сестрата создадена од бура“ е втората книга од серијалот од седум книги под наслов „Седумте сестри“. Овојпат, Лусинда Рајли ја раскажува приказната на Али, која по смртта на нејзиниот татко кој ја посвоил како...

„Полноќна роза“ – Лусинда Рајли

Почеток на 20-ти век, Индија: единаесетгодишната Анахита која потекнува од благородно, но осиромашено семејство, се спријателува со принцезата Индира која ја придружува каде и да оди. Непосредно пред избувнувањето на Првата светска војна, тие...

„Седумте сестри“ – Лусинда Рајли

Книгава ја купив како мачка во вреќа – без прочитана кратка содржина, оценки, или било какви коментари и критики. Едноставно, решив да верувам во Лусинда, зашто барем досега – не ме разочарала. „Седумте сестри“...

Летни попусти на книги во нашите книжарници

Иако моменталното време надвор го навестува спротивното, летото штотуку започна, а нашите издавачки куќи веќе спремија летни попусти на нивните изданија. Па, ако сè уште не сте заминале на одмор, а размислувате што да...

Ова лето, патувај преку книгите!

Летната сезона започна, а социјалните мрежи веќе почнуваат да ми будат носталгични чувства потсетувајќи ме каде сум била овој период лани, полани, пред 3 или 4 години… Мошне очигледно е дека немаме типично лето...

Што кога ќе се заситите од некој писател?

Пред некој ден додека ги разгледував книгите во прозорчето за препораки на Goodreads, се фатив себеси како скролам покрај книги од одредени писатели, а во главата веднаш ги шкртам од листа. Па од таа...

Книги од кои (не) би се откажала

Во пресрет на еден настан за размена на книги, почнав да ја анализирам мојата домашна библиотека со цел да одберам барем две-три кои ќе ги понесам со мене. За сите оние кои не присуствувале...