8 Search results

For the term "џоџо мојес".

„Јас пред тебе“ – Џоџо Мојес

Луиза Кларк е обична девојка што живее еден многу обичен живот – има стабилна врска, сè уште живее со своите родители и скоро никогаш не отпатувала подалеку од гртчето во кое живее. Барајќи нова...

„Еден плус еден“ – Џоџо Мојес

Животот на Џес е навистина заплеткан – нејзиниот сопруг е исчезнат, нејзиниот посинок кој е тинејџер тврди дека е малтретиран, а нејзината ќерка која е гениј за математика, има животна шанса која таа не...

Книги со зимски приказни кои би биле одличен новогодишен подарок

Пред нас е најубавиот период од годината 🙂 Сè е накитено и украсено, а пред нас се новогодишните и божиќните празници кои за мене значат убаво време поминато со семејството, вкусна храна, многу смеа...

Што кога ќе се заситите од некој писател?

Пред некој ден додека ги разгледував книгите во прозорчето за препораки на Goodreads, се фатив себеси како скролам покрај книги од одредени писатели, а во главата веднаш ги шкртам од листа. Па од таа...

Кој е најупотребуваниот збор во македонските наслови на книги?

Замислете си ја следната ситуација – одите во книжарница и барате книга на чиј наслов и писател никако не можете да се сетите, ама сте запамтиле дека во насловот го има зборот „зима“, или...

“Silver Bay” – Jojo Moyes

Кетлин е 76 годишна старица која целиот свој живот е позната како the shark girl, бидејќи во нејзината младост самата успеала да собори ајкула во австралијанските води. Оттогаш, хотелот на малиот залив кој го...